По думите му изслушването му в НС за Шенген е пиар фокус, който се ползва като сламка, за която се хваща удавникът

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка и съмнителна медийна и политическа слава. Това каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на редовното заседание на МС.

По думите му изслушването му в НС за Шенген е пиар фокус, който се ползва като сламка, за която се хваща удавникът. "Присъединяването ни към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа, включително законодателна. Законопроектите по Плана за възстановаяне, изготвени от служебното правителство, очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала", заяви премиерът. 

Донев уточни, че днес МС ще разгледа проект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпиране на пари. "Работим упорито и върху проект за изменение и допълнение на Закона за БНБ, както и промените по Кодекса за застраховането. Това е пакетът с подготвителни мерки за приемане на България в Еврозоната. Ние вършим своята работа, нека и депутатите свършат своята", призова той.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.