„Изглежда, че това е вътрешен проблем на страната”, посочи Дмитрий Песков

Не може и дума да става за каквото и да е участие на Русия в предполагаемия заговор за държавен преврат в Германия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

„Изглежда, че това е вътрешен проблем на Германия и самите те констатират, че и дума не може да става за каквото и да е вмешателство от страна на Русия”, каза Песков. 

Германия арестува 25 души за опит за държавен преврат, сред тях са политици, съдия и войници

Германската прокуратура съобщи, че един от обвиняемите се е свързал с представители на Москва, който групата е разглеждала като свой основен контакт за установяването на нов ред. „Няма никакви доказателства, че руснаците са дали положителен отговор”, допълни държавното обвинение. 

Песков коментира и новината, че американският Конгрес е приел предоставянето на допълнителна военна помощ на Украйна в размер на най-малко 800 милиона долара. „Този документ има изключително конфронтационен характер по отношение на нашата страна”, изтъкна той.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА