В Банско опашки пред механи и дискотеки се оформиха ден по-рано

7 декември като 8 декември. Банско се напълни със студенти часове преди същинския празник, а механи, клубове, дискотеки и ресторанти едва събраха желаещите да празнуват. Както винаги зимният курорт се превърна в огромен студентски град, в който всеки според вкуса си се насочи към избраното заведение.

Пред дискотеки и механи се оформиха огромни опашки. Заради огромния интерес в последните дни заведенията в Банско са получили стотици обаждания за резервации, които не е имало как да изпълнят заради липсата на свободни места.

Студентите празнуват 8 декември

Навсякъде в Банско полицейското присъствие беше засилено, като поне в началните часове на празничната вечер инциденти нямаше, най-вече заради изцяло позитивното отношение на всички студенти.

“При такава посещаемост има сметка. Но за нас е важно да посерещнем гостите, да са доволни и да се видим отново, а сметката идва в последствие. Не сме тук за един ден”, каза Николай Георгиев, собственик на механа в Банско. 

Цените в механите спрямо миналата година са поскъпнали с около 20%, отчита Георгиев. “При 25 лв. куверт, сега е 30 лв.  Храните и напитките са поскъпнали с около 15%. Инфлацията е по-голяма в храните, но ние поддържаме цените за наша сметка”, посочи ресторантьорът.

Във филиала на ТУ в Пловдив учат над 2000 студенти, но днес е неучебен ден. Учащите в 4 курс "Дизайн и печатни комуникации" споделят, че ще празнуват в местно заведение. Кувертите варират от 25 до 40 лева. Избират да празнуват в Пловдив, защото изпускат свободните вили. 

За хотелите в Банско минималната цена за вечер е 100 лева, а във вилите варират до 40 лева. Някои от студентите са заделили около 150 лева за празника, други обаче са свили бюджета до 50 лева. А освен парти в хотел и ресторант, има и домашни събирания, които продължават по дискотеките. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.