Неин основател е актьорът Георги Грозев

Актьорът Георги Грозев е основател на първата по рода си творческа къща в София. 34-годишният мъж е популярен в софийските среди като един от съвременните бохеми на нашето време.

„По професия и призвание съм актьор. Никога не съм мислил да се занимавам с театър. От малък със сестра им посещавахме различни школи по изкуства. Реших да стана архитект, защото хем е перспективно, хем има и творчество в това“, разказа той за „На кафе“.

Така започва да учи архитектура, но постепенно осъзнава, че това не е неговото призвание.

„Дадох си сметка, че ако се затворя в един офис или ще полудея, или ще се гръмна. Реших, че и двата варианта не ме устройват. Напуснах работа и се скрих в театъра“, споделя Грозев.

Завършва Театралния колеж „Любен Гройс“ в класа на проф. Сейкова. След това се присъединява към трупата на театъра във Враца. Към момента вече е част от актьорския състав на Драматичен театър „Ловеч“ , а успоредно води уроци по актьорско майсторство в София.

Именно покрай създаването на школата си попада на пространството, което превръща в „Творческа къща".

Какво още разказа той за нея гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.