По време на инцидента в рейса е имало пътници

Ново нападение тази вечер над автобус на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът е станал в „Шекермахала“ малко преди 19 часа. Автобусът се е движел по линия номер 11. Влизайки в махалата, близо до училище “Панайот Волов“  е бил обстрелван с камъни. В резултат са изпочупени две от страничните стъкла на превозното средство.

По време на инцидента в автобуса е имало пътници. Нито един от тях не е пострадал. На място е пристигнал полицейски патрул. Нападателите се издирват. Предполага се, че камъните са били хвърлени от деца, които са избягали веднага след инцидента. А до късно в четвъртък вечер шофьорът и кондукторката  даваха обяснения в полицията.

“Чу се ударът. Два удара, силни. Може би с единия улучиха ламарината, а с другия улучиха стъклото- двете стъкла по средата и те се напукаха. Оградата е плътна и не се вижда нищо в училището”, разказа шофьорът на автобуса Делчо Атанасов.

„Ударът беше жесток! Ударът беше много тежък. Тук стоеше една жена, един мъж имаше. Бяхме три жени и един мъж. И хората веднага се изтеглиха към шофьора и слязоха”, заяви кондукторът Бонка Шилева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.