Темата коментираха д-р Цветеслава Гълъбова и журналистът Мариета Николаева

“Изводът и поуката, които трябва да си направим, като общество, е че имаме да свършим една скъпа работа. Не бива да забравяме нито за минута, че Сашко и децата като него, имат много работа с близките”. Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в ефира на "Здравей, България" за случая с изчезването на 12-годишния Сашко от Перник, който беше намерен жив и в добро сдравословно състояние лед 9 дни издирване.

Невероятната история на момчето разказва журналистът Мариета Николаева във филма “(Не)възможното оцеляване на Сашко" в “Темата на NOVA”. 

“Трябва да бъдем толерантни към хората с психически или физически увреждания. Те са част от нас. Трябва да спрем да ги възприемаме като невидими”, каза още д-р Гълъбова.

“Една от причините за оцеляването на Сашко, са и грижите, които неговият баща е полагал за него. Имал е ресурсен учител, двама психолози и логопеди. Сашко не е боледувал. Бил е в добро физическо състояние”, допълни Мариета Николаева. 

"До момента не е установена намесата на външни хора. Това посочват и експертизите", каза още журналистът.

Гледайте „(Не)възможно оцеляване" в „Темата на NOVA“ на 10 декември, веднага след Новините на NOVA в 19:00 ч.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.