Това каза депутатът и бивш социален министър Георги Гьоков

Депутатът от БСП и бивш социален министър Георги Гьоков гостува в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”. Той коментира защо депутатът Явор Божанков беше отстранен от парламентарната група на БСП.

Изключеният Явор Божанков си татуира черна овца (СНИМКИ)

„Нашият правилник за работа на ПГ позволява различното мнение, но когато то е еднократно – 1-2 пъти да се случи във времето, но когато постоянно имаш различно мнение от групата, просто не ти е мястото в нея”, категоричен беше Гьоков. Той подчерта, че Божанков не е член на партията, а е от редиците на гражданската квота.

Борисов: Ако има трети мандат, ще настояваме да се избере проф. Габровски

Бившият социален министър коментира и издигнатия за кандидат-премиер с първия проучвателен мандат проф. Николай Габровски. По думите му професионалните качества на Габровски не подлежат на съмнение, но за политическите все още не се знаело. „С мандат на ГЕРБ това означава, че това е правителство на ГЕРБ”, заключи Гьоков и уточни, че БСП няма да подкрепи такъв кабинет.

На въпрос дали при евентуално второ завъртане на рулетката БСП би подкрепила мандат на „Продължаваме Промяната”, народният представител отговори, че ако левицата види възможност да реализира политиките, които от години следва, ще подкрепи кабинет на ПП.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.