Хората протестират заради неизпълнени от институциите обещания

Нов протест в Карловско. Три месеца след бедствието, жителите на най-пострадалите от потопа села са недоволни от свършеното от държавата и местната власт. Стигна се и до блокада на Подбалканския път.

Хората твърдят, че помощта на държавата е само на думи.

„Чувстваме се измамени. Постоянно ни дават обещания, празни приказки. Ние живеем в кал, в тиня, в ужас, в постоянен страх”, каза Ани Иванова.

Дни преди Коледа бедствието в дома на семейство Стефанови от село Богдан продължава. Влагата е на целия първи етаж. От държавата не са получили и стотинка, а общинската комисия намалила категорията им за обезщетение и ще могат да получат от дарителската сметка само 5600 лева.

„Но аз не мога да се възстановя с тях. Нито за прозорци, нито за врати. А идва зима, студ, сняг ще вали. Целият студ и сняг ще влезе вътре. Дърва ни докараха 5 кубика, но аз си платих 200 лева. Няма безплатно”, посочи Снежана Стефанова.

„Как един депутат не се сети, чакай малко да дарим по една заплата на тези бедстващи хора”, посочи Петър Стефанов.


В десетте фургона в село Каравелово реално живее само едно семейство. „Просто не става за живеене и затова го върнах. Не знам дали изобщо някой живее във фургоните, които раздадоха и май хората си ги ползват за складове”, коментира Павлина Ганева.

Недоволните поискаха спешно разчистване на речните корита, за да не се повтори бедствието, изграждане на мостове и проходими улици.

На мястото на отнесения мост в село Каравелово до месец ще бъде поставен временен. Строителството на новото съоръжение по план  трябва да започне следващата година уверява властта.

„До Нова година очаквам да сложим временния мост, да изберем изпълнител, който да извърши ремонта на детската градина в Каравелово и да възстановим уличното осветление и в трите села”, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.