Социалните мрежи загряха от гневни коментари и снимки

Отново транспортна блокада около Дунав мост при Русе през последните дни. Десетки тирове са спрели в изчакване да преминат границата с Румъния по основни пътни артерии и пречат на останалия трафик. Социалните мрежи загряха от гневни коментари и снимки, от които се вижда, че автомобилите стоят с часове в капана на тировете.

Хората разказват, че и преминаването на Спешна помощ и пожарна е почти невъзможно, въпреки поставените нови знаци, които забраняват камионите да изпреварват в този пътен участък.

„На заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, проведено на 25 ноември, беше депозирано искане от КАТ за поставяне на пътни знаци за временна организация по бул. „България” и бул. „Тутракан”. Целта на знаците е в крайна лява лента да няма камиони. ОДМВР депозира искането, тъй като сега санкцията е само глоба, а при временна организация на движението санкцията е по-голяма”, заяви Искра Антонова, гл. експерт отдел „Транспорт”.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.