Това превозно средство е атракция в Париж

„Марсел льо Канар” е първият автобус-амфибия за туристи в Париж. Той пътува из града три пъти на ден с 35 пътници. Билетите са на цена от 15 до 35 евро.

„Това е автобус, който може да пътува както по сушата, така и във водата. Добрите пътници са ентусиазирани от обиколката още преди пътуването”, обясни шофьорът на автобуса-амфибия Пол Мишел.

Обиколката продължава час и 45 минути, от които 20 са по вода. На компанията отнема седем години, за да получи лиценз за автобуса в Париж.

„За да управляваме този автобус, ни трябват шест различни шофьорски книжки. Някои отнемат повече време, други - по-малко. Никой не може да ме обучи за всички тези шофьорски книжки. Трябваше да се уча при много различни хора”, уточни Мишел.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.