Моделът е колата за безопасност във Формула 1

Aston Martin Vantage F1 е един от най-популярните автомобили, тъй като е колата за безопасност във Формула 1. 8-степенната му автоматична система е впечатляваща. Тя е ревизирана и прекъсва вътрешния момент при смяна на предавките. Това значително намалява времето за превключване.

Огромното крило осигурява до 200 килограма повече притискаща сила. Четирилитровият двигател V8 с двойно турбо има 25 конски сили повече - сега 535, и 685 нютонметра въртящ момент. Двигателят ускорява автомобила за 3,6 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е 314. Базовият двигател е разработен от Mercedes AMG и може да се намери и в техните модели.

Ролята на Aston Martin Vantage F1 като кола за безопасност привлича повече внимание от кратката поява на Valhalla във филма за Джеймс Бонд. Конкурент номер едно е Mercedes Benz AMG GT - също много красив и мощен, но с около 40 000 евро по-евтин. Aston Martin Vantage F1 е спортен автомобил, който дава неограничена мощност, невероятен звук и чувството, че притежавате доста ексклузивен автомобил.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.