Момчето отново има нужда от помощ

Иво Христов е един от най-младите писатели на България, който вече няколко пъти побеждава в битката със смъртта. Макар по пътя да губи гласа и подвижността си, не губи своята вяра и таланта да пише. Днес излезе десетата му книга „По пътя към мечтите”.

„На Коледа през 2014 година, в Църквата, си пожелах да стана писател. Може би, това ми помогна. Няколко дни по-късно започнах да работя върху първия си разказ”, каза тогава Иво.

Осем години по-късно той за десети път открехва завесата, през която читателите му да надникнат към неговия вътрешен свят. „По пътя към мечтите” е книга за силата да се справяме с трудностите в живота”, споделя Иво.

Не може обаче да ни каже как. 14-ата операция отнема гласа на младия писател. Нещо повече – среща го със смъртта.

„Няма да преувелича, ако кажа, че Ивчо отиде до отвъдното и се върна. Той е истинско Божие чудо, защото според прогнозите на докторите, той трябваше да умре след 2-3 часа, когато изпадна в кома”, каза майката на момчето Милена.

След молитвите, жената се обръща със зов към сина си – да довърши започнатата книга. Макар и в инвалидна количка.

„Именно заради настоятелните молби на майка ми, дадох всичко от себе си, за да продължа. Беше наистина трудно да се завърна към писането. Не можех да седя седнал дълго време заради силната болка”, обяснява писателят.

„Преди няколко дни получихме оферта за 59 000 евро, които трябва да се съберат през декември. Всеки, ако дари левче, мисля, че чудото ще се случи и при нас”, смята майка му.

Чудото, за което Иво мечтае всеки ден.

„Той ми е казвал едни много мъдри думи: „Мамо, аз пиша, за да живея, и живея, за да пиша”, споделя Милена.  

„Мечтая най-вече за здраве и вярвам, че съвсем скоро ще бъда достатъчно добре и ще имам спокойствието да пиша”, казва Иво.

Можете да подкрепите Иво Христов по някой от следните начини:
- с дарителски SMS с текст DMS IVCHO на 17777
- чрез превод в дарителската банкова сметка:  POSTBANK BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов
- Чрез дарение в Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов

Или като поръчате най-новата, десета книга на Иво:
https://www.ozone.bg/product/po-patya-kam-mechtite/

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.