Какво представлява новата версия на емблематичния триколесен автомобил

Легендарният кабинен скутер „Месершмит” се завръща. Ахим Аделфингер - немски емигрант, който живее в Южна Испания, сбъдва една мечта и връща емблематичния триколесен автомобил към живота - и с бензинов двигател, и с електрическа батерия.

„Усещането да го караш е полукола, полусамолет. Качваш се в колата като в пилотска кабина на самолет. Вратата се отваря встрани. Вторият пилот стои зад първия. Така че това е малък самолет на улицата”, каза Аделфингер.

До 1964 г. са произведени малко повече от 40 000 бройки от скутера. Това, което остава, е любопитна реликва от автомобилната история. Докато Ахим не го връща към живота в гаража си.

„Реших да построя прототип със 125 кубика, захранван с газ. Сглобих всичко на верандата си, съвсем сам. Само година по-късно колата беше готова и одобрена за пътя. От нулата до пътя за 12 месеца”, разказа Аделфингер.

„С „Месершмит” вървим към всички посоки. Имаме и модел на газ. По реакциите на клиентите обаче съдим, че бъдещето е в електричеството”, добави Ахим.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.