Той ще трябва да отговаря пред съда в Делауер

Изпълнителният директор на „Фокс Корп” Рупърт Мърдок ще бъде разпитан под клетва по дело за клевета. То е заведено заради отразяването от неговата телевизионна мрежа на твърдения за манипулиране на вота при президентските избори през 2020 г. Мърдок ще даде показания онлайн през приложение.

Делото бе заведено от компания за производство на изборни машини, а искът ѝ е в размер на 1,6 млрд. долара. „Фокс нюз” твърдеше, че именно тези машини са помогнали на Джо Байдън да обърне резултата на изборите. До момента обаче не са представени каквито и да било доказателства за тези думи.

Мърдок е най-известният американец, разпитван по случая, макар че фирмата за машини води дела срещу редица консервативни лица, подкрепили твърденията на екипа на Доналд Тръмп и „Фокс”.

Емблематичното лице на телевизията - водещият Тъкър Карлсън, също бе разпитан през последните месеци. Шон Ханити - най-дългогодишният телевизионен водещ в праймтайма на „Фокс”, пък дава показания в продължение на цели 7 часа през ноември.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.