Събраните средства ще бъдат дарени за инвитро процедури

Фондация „Майки за донорството”  организира Коледен благотворителен базар за семейства с репродуктивни проблеми. Инициативата се казва „Коледни бебешори”.

„Базарът ще продължи до 16 декември.  Семейства ни изпращат своите ръчно изработени творения. Фирми производители на определени продукти също изпращат. Продължават да пристигат нови и нови неща, основно за Коледа”, обясни Мариела Куртева от фондация „Майки за донорството”.

Средствата от базара ще отидат за семейства, които се нуждаят от помощ за инвитро процедури с донорска яйцеклетка. „Ще съберем средствата от базара, ще видим колко са и ще ги разделим на няколко двойки. Надявам се да са няколко, да не е само една. И ще помогнем на семейства, които чакат дълго своята майчица”, допълни Мариела Куртева.

Мария Манчева и съпругът ѝ чакат детето си девет години. Жената забременява с донорска яйцеклетка. „Случвало ми се е дори и непознати хора да ми пишат на лични съобщение. Имат нужда по-скоро от подкрепа и някой да им даде надежда, не да им разясни каква е процедурата, а по-скоро някой да им каже, че чудото ще дойде и в техния дом”, обясни Мария Манчева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.