Компанията е един от многото китайски производители, който иска да „превземе” света

Seres е един от многото китайски производители на коли, който иска да „превземе” света. Зад компанията стоят много пари и голям производствен капацитет. През октомври 2020 г. мениджъри на Seres празнуваха доставката на първите 200 Seres 3 за европейския пазар.

Какво представлява Seres 3

Батерията на автомобила е с капацитет от около 55 kWh. Скоростта на зареждане е приблизително 60 kWh. С дължина от 4,39 м Seres 3 е от по-компактните SUV-та. Изненадващо ниско е теглото на колата, което е 1765 кг.

Максималната скорост е ограничена до 155 км/ч. Консумацията е 18 kWh на 100 км. Теоретичният пробег от 301 км се оказва съвсем в нормата.

Багажникът на Seres 3 е 385 литра, има и допълнително място за резервна гума. При луксозната версия задните седалки са изцяло покрити с кожа.

Какви недостатъци има автомобилът гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.