Още през 2017 г. нарекохме този модел паралелна държава, обясни тя

Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ с кандидат за премиер Габровски. Това решение взе Националният съвет на 8 октомври, то е принципно и последователно. Поне от 6 години водим борба за промяна на модела на ГЕРБ. Това каза от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Още през 2017 г. нарекохме този модел паралелна държава. Продължаваме да се борим с паралелната държава, която представлява неуважение към институциите към разделението на властие и взаимния им контрол, задкулисно вземане на решения в интерес на малцина и обогатяването им за сметка на мнозина. Ръст на бедността и неравенствата, кражби, корупция и липса на справедливост чрез ефективни съдебни присъди. Това е паралелната държава и тя няма цвят, може да е присъща за всяка партия", заяви тя.  

Габровски: Очаквам кабинетът да бъде подкрепен, каузите ни са в интерес на всички

По думите ѝ сме изправени пред загуба на парламентарната демокрация. "Връщането на авторитета на партиите преминава през изчистване от собственото им задкулисие и зависимости. Даваме си сметка за голямата отговорност да се състави правителство. В името на това да преведем България през кризата, трябва да го направим", подчерта Нинова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.