Фенове на Мароко хвърляха запалителни бомби по полицията

Масови безредици избухнаха в редица френски градове след загубата на Мароко на полуфинала на Световното първенство по футбол.

След като Франция победи с 2:0, социалните мрежи се изпълниха с кадри, на които се вижда как фенове на Мароко хвърлят запалителни бомби по полицията. Десетки автомобили са били подпалени. Властите съобщиха, че в цялата страна близо 10 хиляди служители на реда са били в готовност да се борят с безредиците. Въпреки това, местните медии съобщиха късно снощи, че ситуацията в Монпелие и Ница е излязла извън контрол. При сблъсъците е загинало 14-годишно момче.

Франция е на финал на Мондиала, попари надеждите на голямата изненада Мароко

Веднага след последния съдийски сигнал започнаха безредици и в Брюксел. Там се наложи полицията да използва водни оръдия, за да усмири запалянковците.

„Резултатът изобщо не е срамен, защото все пак е срещу отбора на Франция - един страхотен отбор, който официално все още е световен шампион. Мароко направи и невъзможното, за да успее. Всички играха на високо ниво и промениха историята на футбола”, смята привърженичката на Мароко Одри Денис.

Франция ликува, хиляди празнуват по улиците на Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според Сумия, която подкрепя френския отбор, "петлите" заслужават постигнатото, но мароканците са били наистина силни.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.