Престъплението е разкрито в рамките на час

Криминалистите от РУ - Котел разкриха кражба на 10 000 евро в рамките на един час.

Полицейските служители започват работа по случая днес около 11,00 часа. В Районното управление в Котел се е явил 52 - годишен мъж от същия град, който е обяснил, че тази сутрин, на пътя от Ябланово за град Котел, е качил в личния си автомобила мъж и дете, които пътували на автостоп. След като ги закарал до града и ги оставил на главния път открил, че от автомобила липсва сумата от 10 000 евро.

По разпореждане на гл.инспектор Пламен Димитров началник на РУ-Котел са предприети незабавни издирвателни действия, организирани са заградителни мероприятия. В резултат на бързите и навремени действия, служители на участък „Градец” установяват издирваните лица при проверка на микробус на разклона за село Медвен.

Мъжът и детето са откарани в РУ-Котел и са задържани за 24 часа. В тях е намерена откраднатата сума в пълен размер.

Образуваното досъдебно производство. Извършителят е на 45 години от град Карнобат, криминално проявен. Детето е негов син на 11 години. Работата по случая продължава. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.