Предстои магистратите да решат и за постоянно задържане в ареста за Иван Дечев, пребил жестоко възрастната си баба

Районният съд в Пловдив остави в ареста Симо Касабов, обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда на съпругата си.

41-годишният бизнесмен, който преби съпругата си с ракета за тенис, влезе в съда с качулка на главата, за да скрие лицето си. Единственото, което каза е, че иска да бъде пуснат под „домашен арест“. Адвокатът му обясни, че подслушващите устройства били монтирани само в телефоните на децата от съображение за сигурност. Не отрече обаче побоя.

“Един мъж, който е финансово заможен, решил да я издържа, за да не работи. Да ходи с приятелки, на фитнес. Това лошо ли е? Става въпрос за ревност. Аз не казвам, че е оправдание. Разберете, не оправдавам действията на доверителя ми”, каза адвокат Здравко Колев.

Според прокуратурата Касабов системно е упражнявал насилие над съпругата си в продължение на 20-години.

Искат постоянен арест за задържаните за домашно насилие в Пловдив

“Системно домашно насилие, изразяващо се в психическо, физическо, икономическо, лишаване от лична свобода. Те имат брак от 2002 година още преди това е имало побой и кавги”, посочи зам.-районния прокурор на Пловдив Атанас Илиев. 

Жената е претърпяла тежка операция и е в болница. Пострадалата Ивайла Касабова е с отстранен далак, спукано тъпанче и счупен прешлен, но състоянието и е стабилно, каза още Илиев.

“Съседите на семейството са в шок. Твърдят, че никога не са чували скандали от апартамента им. Описват ги като усмихнати, щастливи и финансово заможни”, посочви прокурорът.

“Изглеждаха много сплотено семейство, което се обича. Тя редовно водеше децата на тренировки. Направо сме в шок”, разказва съседката на семейството - Лазарина Добрева.

Друга съседка на семейството описва Касабов като “изключително културен, страшно възпитан мъж”. 

Съдът остави за постоянно в ареста и бившият полицай и кметски син Иван Дачев, пребил жестоко 95-годишната си баба,  два пъти в рамките на няколко часа. Близо денонощие жената беше в кома. Днес тя е починала от нанесените й травми, стана ясно в съда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.