Тя е актриса, продуцент и певица с международна кариера

Тази събота Деси Банова-Плевнелиева ни среща с Деси Тенекеджиева. Тя е актриса, продуцент и певица с международна кариера. На 14 години дебютира в киното. Оттогава участва в над 40 продукции, които и носят световни номинации и награди. Тенекеджиева е единствената българска актриса, представила страната ни на фестивала в Кан с филм от официалната селекция, номиниран за „Златна Палма”.

„Професията на артист е изключително различна от тази на продуцент. Да бъдеш артист е 100% творчество, да бъдеш продуцент е като да застанеш от другата страна. Актьорите сме като децата. Децата си играят, а продуцентите са като възрастните  хора, които ги удрят през ръцете и им казват „не тук”. С музика се занимавам само за удоволствие”, сподели Деси Тенекеджиева.   

Пред Деси Банова-Плевнелиева тя разкри какво я свързва с Чочо Попйорданов, принц Кирил, Мики Рурк и Жерар Депардио.

„Аз съм от хората, които вярват, че животът има продължение и след смъртта. Чочо вече не е сред нас. Срещнахме се в Малък градски театър „Зад канала“. Бях близка приятелка с него”, поясни актрисата.  

По думите й със световноизвестните актьори се работи, както с всички останали звезди. „Срещата ми с Мики Рурк беше сбъдната мечта. Той е много даващ човек”, каза още Тенекеджиева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.