Хиляди коледни писма, картички и подаръци няма да пристигнат навреме у нас

Хиляди писма и колети пристигат и заминават от България в навечерието на Коледа. С тях разпилените по света семейства се опитват да доставят радост на близките си, след като не могат да празнуват заедно. От „Български пощи“ обаче съобщиха, че се очаква да има забавяне на писмата и колетите от и за Великобритания заради стачка на британските пощальони. Как се отразяват стачките в Англия разказват Румяна Попова и Павлина Трифонова.

Синът на 60-годишната Веселина от врачанското село Баница и цялото му семейство са в Англия от 5 години. Няма да си идват за празниците, но в мислите си тя и сега е готова да нареди менюто по негов вкус.

За да е сигурен, че майка му има средства да се грижи добре за себе си и за да не закъсняват паричните преводи заради стачки на куриерите, синът директно й превежда по карта. Веселина признава, че често се притеснява за децата и внуците си заради стачкуващите транспортни служители. Но синът й е категоричен - семейството му се чувства по-добре в Англия, отколкото в България. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.