Два влака са били спрени по средата на маршрута

Заледени електропроводи забавиха международни влакове от Белгия за Франция, Холандия, Германия и Великобритания, предава БГНЕС.

Компанията „Инфрабел”, която управлява белгийската железопътна инфраструктура, каза за АФП, че два влака – на международната компания „Талис” и на френската TGV - са били спрени по средата на маршрута. 

Транспортен хаос и отменени полети във Великобритания (ВИДЕО)

Движението бе възобновено два часа по-късно, тъй като огромни тълпи се натрупаха на платформите на гара Миди в Брюксел, но пътниците бяха предупредени за неизбежни закъснения през целия ден .

В допълнение към маршрута на „Талис”, свързваща Амстердам, Брюксел и Париж, компанията „Юро стар” от белгийската столица до Лондон също се сблъска с прекъсване и отмяна на поне един маршрут. „Трафикът бе рестартиран, но ще има множество закъснения на международните услуги през целия ден“, каза говорител на „Инфрабел”. Два влака на „Талис” от Амстердам до Париж през Брюксел бяха отменени, съобщи железопътната компания. Ще има големи закъснения и при някои услуги до германския град Дюселдорф и до холандското летище Схипхол.

Екоактивисти блокираха моста, свързващ Венеция с континентална Италия (ВИДЕО)

Пътник, резервирал влак на „Юростар” от Брюксел до Лондон, каза пред Франс прес, че е бил информиран за отмяна на влака му и му е било предложено да резервира отново или да получи платената сума. „Имаме план за зимата, включително инспекции на инфраструктурата и мерки за размразяване, но няма такова нещо като нулев риск“, каза говорителят на „Инфрабел”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.