Вижте откровеното интервю на футболиста с Мариян Станков

Tази неделя само в „Събуди се” - един мъж от клуба на необикновените.

Красимир Балъков е надраснал нуждата от представяне. И то още преди три десетилетия.

През 92-а Бала, както го наричат приятелите му, бе обявен за най-добър футболист на португалската Супер лига, увековечен в музея на стадион „Жозе Алваладе“, заедно със звезди като Роналдо и Фиго, най-добър играч в германския „Щутгарт“, а това лято името му попадна в десетката на класация за най-добрите футболисти на всички времена в германския тим. Магическият ляв крак и майстор на свободните удари бе част от златния отбор на България, който стигна до финалната фаза на световното по футбол в Съединените щати през 94-а година. Успех, който все още българските играчи не успяват да повторят. Един от най-емблематичните футболисти на неговото време дава може би най-откровеното си и лично интервю досега. От футбола като любов и лекарство, през проблемите в играта и защо не успяваме да стигнем до голям форум, през големите пари, успехите, провалите и славата до трудните моменти, децата и жените, Красимир Балъков за пореден път ще докаже, че неговото име е марка. 

“В детските си години имах астма. Благодарение на футбола успях да се излекувам”, споделя Балъков за любимия си спорт. “Винаги съм мечтал за футбол. Като малък играх с парцалена топка, която баба ми правеше. Така ритахме с момчетата от квартала”, спомня си още той. Въпреки големите успехи, и проваления си брак Балъков казва, че това, което не се е променило през годините е  любовта му към играта.

Той коментира споровете за президентското място в БФС.

“Трябва да се инвестират средства от държавата. Футболът ни е в криза от години. 

"Между 15 и 30 млн. лв.  трябва да се инвестират от държавата, за да се оправи българският футбол”, категоричен е той  “Спорът в БФС беше много грозно нещо. Не е проблем кой ще бъде президент на Съюза. Проблемът е много по-дълбок и той е кой ще финансира българския футбол”, допълни той.  

А за финала на Световното по футбол в Катар Балъков каза, че неговите фаворити са били Португалия и Германия, но няма против Аржентина да стане шампион.

„Знам какво означава за Меси да покори върха. Нямам против да станат Световен шампион. Всичко е възможно да стане, разбира се. Давам прогноза, че ако се събудим, през 2030 година ще сме на Световно“, завърши Балъков.

Цялото интервю гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.