Защо оригиналните компоненти са за предпочитане

Изборът на правилните резервни авточасти значително увеличава шансовете ви за бързо и сигурно отстраняване на възникналите неизправности. Какви са тънкостите в подбора на подобни аналози и защо оригиналните компоненти са за предпочитане – споделят от Automotozone.

Защо е препоръчителна покупката на надеждни автомобилни части?

Основното им преимущество е дълготрайността. Използването им е гаранция за съвместимост, надеждност и точно съвпадение на съответните характеристики. Избирайки оригиналните автомобилни компоненти, изчезват съмненията за липсваща функционалност, бързо износване и неправилна инсталация. В този случай отговорността за точността на параметрите и начина на работа на авточастите е лично на производителя и поради това подобни продукти обичайно са изключително качествени и с гаранция.

Как да сте сигурни, че закупените авточасти са надеждни? От онлайн магазин Automotozone смятат, че един от проверените и сигурни начини за това, е като използвате VIN кода на автомобила. Той е съставен от 17 буквено-цифрови знака и представлява идентификационния номер на колата. В него е закодирана различна важна информация за превозното средство. Това са данни за разработчика, отделни параметри и годината на производство. Чрез VIN е възможно намирането и на отделни оригинални надеждни компоненти за съответния автомобил.

Automotozone съветват да го потърсите в големия и в малкия талон. Местата по купето, където е щампован, при отделните марки и модели са различни. За да направите търсене, съществуват специални сайтове, позволяващи въвеждането на ВИН. За откриването на дадена част е необходим каталожният номер на старата, така че системата да намери идентична алтернатива от производителя.

Къде може да намерите висококачествени оригинални авточасти?

От Automotozone са забелязали, че част от потребителите смятат само официалните дилъри, като източници на изгодни автомобилни компоненти. От компанията смятат, че подобни продукти се намират още и от:

● специализираните магазини – Automotozone смятат, че такива сайтове обичайно работят с оторизираните представители и дилъри за страната, което гарантира високото качество на продуктите;

● официални представители на производителя – вносители са на качествени автокомпоненти директно от фабриките, което гарантира техния произход;

● различни офиси, получаващи предлаганите продукти директно от оторизираните дилъри за страната. В подобен обект ще получите и професионална консултация, гаранция на покупката и възможност за пазаруване по VIN-код.