Те ще участват в благотворително шествие

Освен на шейна, може да видите Дядо Коледа и на мотор. За десета година стотици мотористи от цяла България се събират във Велико Търново за благотворително шествие. Всички рокери ще са облечени като Добрия старец и ще обиколят централните улици на старата столица, за да зарадват деца, лишени от родителски грижи.

„През тази година имаме една по-различна кампания. Ще вземем в шейната децата, лишени от родителски грижи. Но средствата събираме за двама наши съграждани - дете с детска церебрална парализа, което има нужда от лечение, и наш приятел, който е с рак и трябва лечение в Германия”, обясни състезателят по мотокрос Георги Недев.


Към събитието могат да се присъединят всички мотористи, които желаят. Условието обаче е да спазват правилата и да са наясно, че всичко е благотворително.

„Повечето хора са усмихнати, радват ни се, махат ни, щастливи са и ни подкрепят. Децата без родители определено чакат да дойде Дядо Коледа на мотор. Изпитват голяма радост и любов към нас. С всяка година ни я показват все повече и повече”, обясни жената, която има ролята на Снежанка в кампанията.

Недев уточни, че шейната е украсена от децата без родители.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.