„За нас това дарение е изключително важно”, обясниха от лечебното заведение

Единствената у нас специализирана болница по детски болести вече разполага с неонатална линейка. Тя беше дарена от кампанията „Капачки за бъдеще”, която в последните години обедини за каузата си хиляди българи. Новата линейка вече е на разположение на лекарите.

„За нас това дарение е изключително важно. Ще използваме тази линейка за транспорт на деца в критично състояние, които са на възраст от 0 до 18 месеца. Допреди идването на настоящото ръководство не разполагахме с никаква линейка, а децата се превозваха с леки коли. Тази линейка ще бъде оборудвана с най-добрата техника”, обясни зам.-директорът „Лечебна дейност” в СБАЛ по детски болести д-р Геновева Тачева.

Лазар Радков, който стои зад „Капачки за бъдеще”, обясни, че това е четвъртата линейка, закупена, благодарение на хората, които подкрепят инициативата. „Тези, които имат деца, знаят, че това е единствената специализирана детска болница. Тук превози се налагат буквално всеки ден. Тази линейка беше толкова необходима и ще вози бебенца на територията на цялата страна”, подчерта той.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.