Как изпращаме отиващата си 2022 г. - по-бедни или по-богати

Как изпращаме отиващата си 2022 г. - по-бедни или по-богати? Темата коментира в студиото на “Събуди се” банкерът Левон Хампарцумян. 

Според него българската икономика се е справила добре с последствията от COVID-19 и войната в Украйна. 

Какво обаче да очакваме през следващата година? Банкерът предвижда евентуална рецесия. “Възможно е. За България, която е много зависима от външния свят, една рецесия в големите европейски държави би била негативен фактор”, коментира той.

По думите му страната ни все още има шанс да влезе в еврозоната. “Все още има неща, които ако направим, ще влезем в еврозоната. Освен, че тя ще създаде благоприятни условия за икономически активните хора, играе и ролята на геополитическа котва, която да ни държи в Европа”, обясни още банкерът. Той увери, че преминаването от лев към евро не означава обедняване. “Ние сме достатъчно бедни, няма как да обеднеем повече”, категоричен бе Хампарцумян и изтъкна, че при влизането в еврозоната ще има предимства за бизнеса у нас. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.