Има ли вече глобени?

Трети ден в градския транспорт в София се пътува по нови правила – билети за време и нови карти. Промените обаче предизвикаха хаос и редица въпроси сред пътуващите. Има ли глобени заради новите правила провери Анна Ангелова.   

За да видим как работи системата, първо минаваме през пункт на Центъра за градска мобилност. Карти вече могат да се зареждат и онлайн - след регистрация. Операторът Петър Симеонов обаче няма карта за градски транспорт и ще му трябва билет – за 30 или 60 минути, който трябва да зареди в карта.

Как функционира новата електронна система в градския транспорт на София

Взимаме по-евтината – за 80 стотинки, която зареждаме с един билет 30+. Или общо 2 лв. и 40 стотинки. С него може да се прекачваме до 29-ата минута. А с билета 60+ на цена от 2.20 лв. можем да се прекачваме неограничен брой пъти до 59-ата минута.

В същия пункт Магдалена Стоянова научава, че дори със заредена карта – я грози нова глоба от 3 лв., ако при качване не я валидира. Ако не разполагаме с такава обаче, на устройството можем да валидираме и дебитна карта. И отново да сменяме превозните средства.  Шофьорите също продават билети – но под нова форма и на нова, по-висока цена. Билетът струва 2 лв.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.