Британският вестник пише, че се е запознал с предварително копие на дългоочакваните мемоари на херцога на Съсекс

В дългоочакваната си автобиография „Резерва” принц Хари разказва за физическо нападение от страна на брат си Уилям, когато отношенията им се разпадали заради брака на херцога на Съсекс с актрисата Меган Маркъл, пише The Guardian, цитиран от CNN. 

Британският вестник твърди, че се е запознал с предварително копие на дългоочакваната мемоарна книга на Хари, в която той твърди, че брат му го повалил на пода по време на кавга.

Принц Хари: Искам баща си и брат си обратно

Предполагаемото сбиване се случило след разговор между двамата братя в Лондон през 2019 г. Хари казва, че Уилям нарекъл Меган „трудна”, „груба” и „избухлива”, според The Guardian.

CNN съобщава, че е поискала предварително копие от книгата от издателството Penguin Random House, но не получила отговор. Дворецът Кенсингтън, Бъкингамският дворец и говорител на Съсекс пък са отхвърлили молбата на CNN за коментар по предполагаемата кавга.

В статията на The Guardian се съобщава версията на Хари за събитията, според която Уилям пристига в тогавашния дом на Хари и Меган - Нотингам Котидж, на територията на двореца Кенсингтън, за да обсъди „цялата катастрофа” на връзката им и борбата с пресата.

"Беше ужасяващо": Как е реагирал принц Уилям на решението на Хари да напусне кралското семейство

Според The Guardian Хари твърди, че Уилям го е нападнал, след като му предложил вода и се опитал да охлади разгорещен разговор.

Статията цитира Хари: „Той остави водата, нарече ме по друг начин и се нахвърли върху мен. Всичко се случи толкова бързо. Много бързо. Той ме хвана за яката, скъса огърлицата ми и ме повали на пода. Приземих се върху купата на кучето, която се счупи под гърба ми, а парчетата се врязаха в мен. Лежах известно време зашеметен, после се изправих и му казах да се маха”.

В статията се казва още, че в книгата Хари заявява, че Уилям го е призовал да отвърне на удара, но той е отказал. Уилям си тръгва, но по-късно се връща, „изглеждайки разкаян”, и се извинява, пише още The Guardian.

„Резерва” ще бъде пусната на пазара на 10 януари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.