Според експерт по сигурността това е "едно от най-значимите изтичания на информация"

Хакери са откраднали имейл адресите на повече от 200 милиона потребители на Twitter и са ги публикували в онлайн хакерски форум, съобщиха в сряда от отдела по сигурност.

Пробивът "за съжаление ще доведе до много хакерски атаки, целенасочен фишинг и доксинг (публично предоставяне на лична информация за физическо лице/организация)", написа в LinkedIn Алон Гал, съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността Hudson Rock. По думите му това е "едно от най-значимите изтичания на информация, които съм виждал".

От Twitter все още не са коментирали доклада, който Гал оповести за първи път в социалните мрежи на 24 декември. Не е ясно какви действия, ако има такива, е предприела платформата за разследване или отстраняване на проблема.

"Ройтерс" подчертава, че не може да провери независимо дали данните в хакерския форум са автентични и дали идват от Twitter. Скрийншоти от форума, където данните се появиха в сряда, бяха разпространени онлайн.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.