На място беше и столичният кмет Йорданка Фандъкова

Месеци след като се оказа, че при ремонта паветата са пренаредени некачествено, все още ремонтът не е започнал. Затова и  регионалният министър Иван Шишков направи проверка на място. На нея беше поканена и кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите на Шишков, въпреки че е имало срок до средата на декември Столичната община да представи технологията за ремонт на паветата, това все още не е станало. Попита и кога ще започне ремонтът им. От своя страна кметът Фандъкова обясни, че за да е всичко наред, този път специална комисия изготвяла технологията за реконструкцията на настилката. Чакало се обаче и по-хубаво време.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Ние всички нямаме решение как да бъде решен проблемът. Трябва да заявим ясни и категорични срокове, които към този момент не ги спазихте“, заяви Шишков.

„Всички виждаме, че бяха наредени безобразно. Разбира се, че паветата трябва да бъдат пренаредени. За мен повече експерименти не бива да се случват, независимо кой и как процедира. Работата трябва трябва да бъде извършена първо, когато е приет начинът, и то приет от експертите от  Националния културен център, и когато времето позволи, каза Фандъкова.

Кметът допълни, че когато тестовият участък е готов тя кани министър Шишков да го видят заедно.

Шишков каза, че най-вероятно има някакъв проблем в технологията, а това че в момента върви анализ на технологията е добре.

На място беше и общинският съветник от „Спаси София” Борис Бонев.

Ремонтът трябва да приключи до края на тази година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.