През целия месец веригата предлага близо 210 веган, вегетариански, протеинови, безглутенови и безлактозни продукти

През януари Лидл България разширява своя асортимент и ще предложи близо 210 продукта, подходящи за специални хранителни режими. Това са качествени вегетариански, веган, био, без глутен, без лактоза, както и високопротеинови продукти, достъпни за всеки в 115-те магазина на веригата.

„Предварителната и внимателна селекция на асортимента винаги е била запазена марка на Lidl – чрез нея гарантираме на потребителя висококачествени продукти с оптимално съотношение качество-цена, спестявайки му време при подбора. Това важи и за прецизния, но богат набор от продукти за клиенти, на които е важна една балансирана диета или просто специфичен хранителен режим. А това е още една възможност за тях да спестят време и да облекчат семейния бюджет, без да правят компромис с качеството на храната за своята трапеза“, каза Боян Георгиев, директор „Стоково снабдяване“ в Лидл България.

Разширяването на асортимента от продукти на растителна основа е в продължение на предприетите от компанията мерки в подкрепа на рационалното хранене. Сред апетитните предложения през януари са например веган бургер, веган пица и веган настърган кашкавал под собствената климатично неутрална марка на Lidl - Vemondo. В асортимента има също и интересни предложения като вегетариански наденички, веган фалафели, както и любимите на мнозина готови ястия с тофу. Всички те са много подходящо допълнение към менюто на онези, които са избрали в началото на годината да наблегнат на продуктите на растителна основа за разтоварване. Клиентите с непоносимост към лактоза или глутен също могат да намерят предварително подбрани специално за тях вкусни предложения - от краве масло без лактоза Pilos и крема сирене без лактоза Milbona през безглутеновите паста и брашно до бисквитите Sondey, също без глутен, но пък с вкусове с различен пълнеж.

От веригата са помислили и за почитателите на активния начин на живот, които могат да си набавят и разнообразни продукти, богати на протеин, сред които протеинов гръцки йогурт с плодове, протеинова напитка с вкус на ванилия или шоколад, високопротеинова шунка, неустоимо вкусното протеиново хлебче от „Фурната на Lidl“ и много други. Тренировките в началото на годината ще бъдат още по-ползотворни и със специалните фитнес предложения от нехранителния сектор на веригата. Всеки клиент може да си намери още през първата седмица на месеца няколко различни вида тренировъчна постелка, бутилка за вода, гири, дъска за лицеви опори и още много тематични предложения.

Повече информация за специалната селекция продукти на Лидл България през януари, както и апетитни рецепти може да откриете тук.