Близките на жертвата настояват за справедливост

Условни присъди за убийство. Възмутени близки на жертва на побой търсят справедливост. Случаят е от Разград. Преди две години 46-годишен мъж и синът му били нападнати от петима младежи на възраст между 18 и 20 години. По-късно мъжът починал в болницата. Окръжният съд в Разград призна за виновни петимата мъже, причинили смърт по непредпазливост и им наложи условно наказание. 

По думите на сина на убития - Тихомир Михалев, група от 4-5 човека отиват при него и започват да го бият без причина. Пострадалият не познава нападателите. 

Баща му не остава безучастен. Той се опитва да разтърве младежите и така попада между ударите. “Удряха го с юмруци и ритници”, спомня си Тихомир.  

Познат на бащата и сина, който е с тях по това време, но не е пострадал, звъни на Спешна помощ. Вследствие на ударите младият мъж е със спукан череп и два хематома. 

Петимата младежи признават вината си. Те обаче и към момента са на свобода. Минали са по съкратена съдебна процедура. Изразили съжаление и затова получили условна присъда от 2 години. Аргументите на съда са, че момчетата са с чисто съдебно минало и са млади.

Сестрата на убития - Павлина, и съпругата му Минка, искат справедливост. 

“Искаме ефективна присъда. Не може за убийство на човек да дадат условна, и то само 2 години”, категорична е Павлина.

Близките на жертвата ще обжалват условното наказание. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.