Той се призна за виновен по общо 6 обвинения

Ученикът от Спортното училище в Русе, който стана известен с много побои, се изправи пред съда. В началото на ноември беше пуснат клип, в който младежът бие и унижава друго момче. Това предизвика напрежение в града, станаха известни и други жертви на побои. Извършителят беше задържан.

Съдът потвърди постоянния арест на 17-годишния ученик от Русе, обвинен в побои

Клип предизвика вълна от гняв и напрежение в Русе през ноември. Жертвата от видеото е Иво, а причината за побоя - момиче. „Основно ударите бяха в главата, в ребрата, в стомаха, в ръцете и краката”, каза през ноември потърпевшият.

Друг тогава също се осмели да разкаже. Момчето скри лицето си, било е не само пребито, но и ограбено. „Ударите бяха навсякъде и бях принуден да си заложа телефона, часовника ми го задържа”, разказа то.

Полицията задържа насилника още на 2 ноември, а съдът уважи искането на прокуратурата за постоянен арест. Зад решетките Джан Махмуд навърши пълнолетие. Сключи споразумение с прокуратурата и днес пред съда призна вината си за четири побоя по хулигански подбуди, за грабеж и изнудване. Но отново не проговори пред камерите.

ЗА ПРЪВ ПЪТ: Говори човекът, снимал клипа с побоя над момче в Русе

Присъдите за всяко от деянията биха били повече от 1 година. Тъй като по време на извършването им Махмут е бил на 17 г., те били редуцирани. Затова сега той ще остане само 1 година зад решетките. От нея ще му бъде приспаднато времето, което вече е прекарал в ареста - около два месеца.

„Защитени са максимално интересите и на пострадалите. От една страна, имуществените щети са възстановени по делото, от друга страна, те имат право да предявят иск за неимуществени вреди”, обясни прокурор Пламен Петков.

Да чуят присъдата в съда дойдоха някои от момчетата, бити от Джан. „Тук съм, за да мога със собствените си очи да съм сигурен в това, че Джан ще получи заслуженото си”, каза Иво.

От съдебната зала Джан Махмуд потегли към затвора.
 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.