Той и съпругата му Меган посочват британските таблоиди като основен виновник за проблемите във фамилията

Със своята документална поредица от шест части, серия от телевизионни интервюта и мемоари, принц Хари и съпругата му Меган разкриха много тайни на кралското семейство.

„Не мисля, че някога ще можем да постигнем мир с фамилията ми, освен ако не си кажем истината. Има много неща, които мога да простя, но трябва да има разговори, за да се стигне до помирение“, каза херцогът на Съсекс в интервю за американската телевизия ABC News.

В основата на разказа на Хари и Меган е, че британската популярна преса е „дявол“, с който членовете на кралското семейство са в заговор, за да защитят или подобрят собствената си репутация.

Хари отправи конкретни обвинения и срещу кралицата консорт Камила и по-големия си брат Уилям.

Рейтингът на принц Хари падна рязко

„Винаги е имало това състезание между нас и ролята на британската преса в това е огромна. Те поставиха Уелс и Кейт и Уилям срещу Съсекс, мен и жена ми. Те винаги ни настройваха един срещу друг. Настройваха и Кейт и Меган една срещу друга", каза той.

Общественият интерес към мелодрамата е безспорен. Сериалът привлече рекорден брой зрители за документален дебют в платформата на Netflix, а мемоарите на Хари са най-продаваната книга в уебсайтовете на Amazon във Великобритания, САЩ, Германия и Канада.

The Guardian: Хари твърди, че Уилям го повалил на пода след физически сблъсък 

На въпрос дали смята, че има място за кралското семейство в съвремието, принц Хари каза, че наистина вярва в това, но не по начина, по който се случва в момента.

Кралското семейство е имало неудобни периоди под светлините на прожекторите и преди. През 90-те години на миналия век крахът на брака на Чарлз с първата му съпруга принцеса Даяна беше тема номер 1 за британските таблоиди. И двамата признаха за извънбрачни връзки в телевизионни интервюта. В автобиография, написана приблизително по същото време, Чарлз оплаква нещастното си детство и определя майка си кралица Елизабет II като дистанцирана, а баща си, принц Филип, като властен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.