Това обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова

Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5% от общия обем на проекта. Той продължава да се изпълнява и в момента и е разделен на етапи. Зоната, в която се ремонтират жълтите павета, е само в пътните платна. Това е зоната, в която бяха безобразно пренаредени. Стойността на ремонта е 206 хил. лв. и до този момент не само няма Акт 15, но не е платен нито един лев по обясними причини. Разбира се, че категорично не са се справили. По Закона за недвижимо културно наследство изпълнителят е глобен със 100 хил. лв. за наранени жълти павета. Това каза кметът на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова на изслушване в парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Фандъкова каза още, че е поискала специална експертна намеса, затова са поканени водещи експерти. „Целта е да не се допуска след пренареждането ново разместваме", обясни столичният кмет и уточни, че в момента се прави тестов участък на площадката, на която се съхраняват паветата и когато експертите са готови, заедно със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще отидат да видят резултата. Тя подчерта, че нейно е било предложението жълтите павета да станат културна ценност.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС