Част от вандалите са непълнолетни

Вандали в Перник счупиха и откраднаха охранителни камери в града. Кадрите бяха публикувани от община Перник с информацията, че извършителите са установени и задържани. Част от тях са непълнолетни.

„В дежурния център на общината във вторник получихме индикация, че две от камерите в подлеза на квартал „Куциян” имат проблем. Изпратихме техник, който установи, че камерите липсват. Прегледахме записите и установихме, че на 14 януари, в събота, е извършен вандалски акт срещу въпросните две камери. След това подадохме сигнал към полицията и лицата бяха установени”, заяви в ефира на „Здравей, България” главният секретар на община Перник г-н Жлебинков.

Във вторник са задържани двама младежи на 16 и 20 години. Наложена им е полицейска мярка за задържане до 24 часа. „С двамата младежи е имало и едно момиче, което напрактика не е участвало в кражбата. Основно двамата младежи са извършители на това деяние. те са познати на органите на полицията и с други подобни прояви. Проверяват се и за връзка с други кражби, извършени на територията на общината”, посочи г-н Алексов от полицията в Перник.

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.