Полицията откри поредната група нелегални мигранти

Спецакция срещу битовата престъпност се провежда в София, научи NOVA.

Служители на „Икономическа полиция”, БАБХ, Министерството на земеделието и горите и сектор „Издирване” към СДВР участват в операцията. Проверяват се търговски обекти за укриване на ДДС и обороти, обекти за търговия с дърва, заложни къщи. Проверките са и за издирвани лица и наркоразпространение.

В рамките на акцията полицията откри и поредна група нелегални мигранти.

 

 

Рано сутринта КПП-та и полицейски проверки изненадаха жителите на столичния квартал "Факултета". Жителите на квартала твърдят, че в района не се разпространяват наркотици и не разбират защо акцията се провежда именно там.

Анализ на МВР обаче сочи, че в района има проблеми с отчитане на търговските обороти, търговията с дърва. Не са редки и случаите на изнудване и принуда, използвани от някои заложни къщи.

„Както по отношение на кражби, така и по отношение на лица, разпространяващи и употребяващи наркотици, така и по отношение на данни за извършени икономически престъпления. Както и нарушения на водачи на моторни превозни средства“, каза комисар Ивайло Величков - началник на 3 РПУ - София.

Служители на "Икономическа полиция" и Дирекция по горите влязоха в голям търговски обект за строителни материали. Според собственика му - за поредната регулярна проверка.

От МВР твърдят още, че в квартала се продава дрога, но жителите му категорично отричат такова нещо.

Паралелно с акцията срещу битовата и икономическа престъпност, в квартал "Хаджи Димитър", полицаи откриха 7 нелегални мигранти в частно жилище.

„Има задържано едно лице, което е наело апартамента. Установява се съпричастност и към други лица“, заяви комисар Пламен Максимов - началник на 5 РПУ – София.

По твърдения на самите мигранти, те са от Мароко. Установява се откъде са влезли у нас.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.