Предупреждение бе отправено и към екипажите на всички кораби в Черно море

Силният вятър днес в София пренасочи четири пътнически полета за кацане в Пловдив. Това са самолетите от Меминген, Берлин, Париж и Варна. Полетите от Станстед и Тел Aвив са пренасочени за кацане в Букурещ. Всички полети са пренасочени още от 9.00 тази сутрин.

Пасажерите ще бъдат превозени до София с автобуси, уверяват от аеропорта. Кацанията в Пловдив неизбежно ще засегнат и обратните излитащи полети.

От "Морска администрация" пък отправиха предупреждение до всички екипажи на кораби в Черно море. Спред официалната информация вълнение на морето достига 4 бала, което би могло да бъде опасно за плавателните съдове. В предупреждението за силен вятър се казва още, че най-силен югозападен вятър, със скорост до 7 метра в секунда, има в района на нос Калиакра, нос Емине и Бургас, където видимостта е и по-слаба.

Боньо Бонев, оперативен директор на Летище Пловдив, каза, че възможно закъснението на полетите да бъде между два часа – два часа и половина.

Пасажерите се оплакват, че повече от 4 часа полетите закъсняват.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.