Тя ще работи до 5 март

В австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка в света, известна като "Виенската ледена мечта". На площ от 8500 квадратни метра малки и големи могат да се забавляват всеки ден от 10 до 22 часа. 

От януари до март всяка година площадът пред Виенското кметство се превръща в огромна ледена пързалка за любителите на кънки от всички възрасти. Осветената фасада на кметството се преобразява в приказен фон на "Виенската ледена мечта".

През 2019 г. мястото стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа, която работи и през този сезон, дава възможност да се карат кънки нависоко. За най-малките отново има пързалка с площ от 120 кв.м.

Вълшебна ледена пътека води през големия парк пред сградата на кметството. На разположение на посетителите са 2000 чифта кънки и 300 защитни каски под наем, както и многобройни щандове с гастрономически специалитети. 

Тази година "Виенската ледена мечта” ще остане отворена до 5 март. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА