Той каза, че БСП иска да запази парламентарната република

Лидерската среща беше нетрадиционна стъпка. По основните четири точки нямаше несъгласие. Не сме търсили коалиция, а разговор как да излезе България от кризата. След като няма съгласие трябва да се формира нов парламент по-скоро. Тези, които не дойдоха на лидерската среща показаха, противно на твърденията си, че не са направили всичко, за да има кабинет. Беше им казано, че не започваме разговор за коалиция, а за бъдещето на България. Тези, които не дойдоха все още си мислят, че българския парламент е бизнес – форум. Това каза депутатът от БСП Иван Ченчев.

Депутатът заяви, че от БСП не се бъркат в решенията на други партии. Той посочи, че не вярва на Бойко Борисов, защото той много пъти е внушавал какво ли не. „Няма да ни прикачи към ГЕРБ“, бе категоричен Ченчев.

„Със сигурност има модел „Радев. Всичко беше овладяно от президентската институция през служебния кабинет. Това води към опасението да не се върви към идеята за президентска република. Това означава еднолично управление“, каза депутатът. Той заяви, че от БСП искат да запазят парламентарната демокрация.

Депутатът уточни, че служебният кабинет не трябва да прави политика.

В следващите избори БСП трябва да направи кампания по проблемите на хората, посочи той.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.