Утре Корнелия Нинова отива на „Дондуков 2”, за да върне на президента празна папка

Броени часове до окончателния край на третия проучвателен мандат. Точно в 10:00 утре сутрин Корнелия Нинова отива на „Дондуков 2”, за да върне на президента празна папка. След това ходовете вече са предопределени - разпускане на парламента, насрочване на избори и ново служебно правителство.

От провеждането на предсрочните избори на 2 октомври минаха близо 4 месеца. За да се изправим отново пред избори. Тяхната дата все още не е обявена официално. Възможните дати са 26 март и 2 април, но все повече се спряга като най-приемлив вариант 2 април. Ако това бъде потвърдено от президента Румен Радев, ще се окаже, че цифрата 2 има особено значение за този цикъл на политическата криза. На 2 август беше назначен служебния кабинет на Гълъб Донев, на 2 октомври гласувахме, възможно е на 2 февруари да бъде разпуснат сегашният парламент, за да отидем до урните на 2 април. Освен тези важни дати -  до дни трябва да стане ясно също и кой от министрите в сегашния кабинет, ще остане на поста си и в правителството „Донев 2". Министърът на иновациите, от когото в следващите дни и седмици зависи предоговарянето на Плана за устойчивост, е готов отново да е министър и да довърши тези преговори.

„Аз мисля, че доказах със своята работа, че не бягам от отговорност, заложил съм си името, репутацията си, за да направя всичко възможно за хората, за малките и средни предприятия, за инвеститорите. В условия на кризи не ме е страх да нося отговорност, ако ми бъде дадено такова предложение със сигурност бих се отзовал пак по същия начин отговорно и с чувство за дълг към държавата си”, заяви Александър Пулев, министър на иновациите и растежа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.