Веригата заведения все още няма име

Няколко седмици след като американската компания McDonald's напусна Казахстан, ресторантите на веригата в страната заработиха отново. Те отвориха врати, без да имат име, а сандвичите си наричат просто чийзбургер. Новото меню включва телешки, пилешки и рибни бургери, както и пилешки хапки, пържени картофи и сладолед.

Бившият лицензополучател е решил да продължи да работи и казва, че ще запази същите стандарти за качество и обслужване и скоро ще реши как да се казва новият стар бранд на марката.

McDonald's прекрати взаимоотношенията си със страната заради проблеми с доставките. Източници на „Ройтерс” обаче твърдят, че проблемите са свързани с доставките от Русия и невъзможността някои продукти да бъдат заменени. Новите заведения засега отказват коментар дали са заменили руското говеждо с такова от местни производители и отказва да отговаря на каквито и да било други въпроси.

McDonald's затвори всичките си ресторанти в Русия малко след началото на войната в Украйна и продаде своя лиценз на местен бизнесмен, който през юни ребрандира ресторантите с името „Вкусно е и това е”. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.