Резултатът на БСП ще бъде 9-10%, стигнаха плато, прогнозира Юлий Павлов

БСП направи каквото можеше и не получи подкрепа не по нейна вина. Мандатът за нея е позитив. Резултатът има на следващите избори ще бъде 9-10%, стигнаха плато. Очакваме малки промени спрямо изборния резултат от 2 октомври. Ще има още по-ниска избирателна активност, без структурна промяна в НС. Това каза за "Твоят ден"  социологът Юлий Павлов, директор на  Центъра за анализи и маркетинг. 

По думите му до пренареждане на партиите в парламента няма да се стигне. "ПП и ДБ, заедно или поотделно, ще са далеч от съставяне на правителство, ГЕРБ и ДПС - също. Политиците са като развалена грамофонна плоча - говорят едно и също месеци наред", посочи Павлов. 

За четвърти път: БСП върна неизпълнен мандат

От своя страна комуникационният експерт Любомир Аламанов подчерта, че Нинова има много тежка задача, свързана с това как да се позиционира. "Тя претърпя много репутационни щети от това, че започнаха да излизат сведения как предишният кабинет е изнасял оръжие, което може би се е озовало в Украйна. Това може би е ставало с нейния подпис, а такива неща създават напрежение у електората на БСП с крайноруска ориентация. За Нинова беше добре дошло получаването на третия мандат за създаване на кабинет, защото левицата е пета политическа сила с тенденция да върви надолу", коментира Аламанов.

Според него единствено твърдите ядра изявяват желание за гласуване, а държавата е в застой.

"През лятото агенти на Кремъл казваха, че държавата ще загине без договор с "Газпром", но поне те бяха осветени. Предизборната кампания сега ще бъде много важна. А Борисов си променя мнението много често и не е ясно какво ще се случи на следващия ден", каза още Аламанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.