Към 13 часа са арестувани 23 души в цялата Софийска област

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е започнала тази сутрин на територията на Софийска област. В няколко населени места има засилено полицейско присъствие.

Акцията срещу битовата престъпност се провежда в Ботевград, Костенец, Костинброд, Сливница, Драгоман, Пирдоп. По предварителна информация в Ботевград са задържани 7 души. Съставени са 10 акта за различни нарушения. Има и задържани, които са били обявени за национално издирване. 

Към 13 часа в цялата Софийска област са проверени 364 души и 268 автомобила. Арестувани са 23. Образувани са 2 досъдебни и 2 бързи производства. Съставени 85 акта и 25 предупредителни протокола. Полицаите са проверили 21 заложни къщи, 19 пункта за метали, 9 автоморги, 16 питейни заведения и 41 търговски обекта. 12 акта съставени от други институции.

Час по-късно - към 14.00 ч. на 24 януари на територията на ОДМВР-Търговище са регистрирани 7 престъпления. Полицаите са иззели 1 бр. незаконно притежавано оръжие и боеприпаси и е разкрита кражба на лек автомобил. Образувани са 3 бързи производства.  Арестувани са двама души.

Полицаите са съставили 25 акта. От други държавни органи са съставени още 10 акта и 16 бр. констативни протоколи. Проверени са 412 души и 262 автомобила.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.