Участъкът е единственият, водещ до десетки населени места

Явни и тайни опасности крие републиканският път Ботевград-Литаково-Ребърково, който е единственият, водещ до десетки населени места. Ремонт по участъка е започнал, но впоследствие бил замразен. Трасето не е обезопасено, сигнализираха местни хора.

Мостовете са без парапети, по пътя има и открити шахти, в които могат да пропаднат пешеходци и автомобили. Проблем ще бъде и зимното почистване - заради отводнителните шахти, които са надигнати над нивото на асфалта. Недовършеното асфалтиране пък води до редовно пукане на гуми и изкривяване на джанти. Шофьори твърдят, че ако повикат полиция след произшествие, се сдобиват с актове за несъобразена с пътната обстановка скорост.

Дамян Маринов, зам.-председател на Общинския съвет на Ботевград, обясни в ефира на „Здравей, България”, че общината многократно е сигнализирала АПИ, но подчерта, че нямат никакъв механизъм за контрол на фирмата изпълнител.

Пътят официално е в ремонт, но въпреки това е задължително движението по него да е с винетка, припомни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.