Стоян Таслаков заяви, че още преди месеци е подавал сигнали за заплахи

Бях нападнат пред дома ми, прибирайки се от работа, от Иван Белишки, който е син на кмет от ГЕРБ в Панагюрище. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков.

По думите му Белишки тръгнал срещу него и се опитал да му нанесе удари, които народният представител парирал. „Когато успях да го отблъсна и той беше изненадан от съпротивата ми,  извади оръжие от чантичка и го насочи към мен. Успях да избягам и да вляза в близкия магазин. Причаках го там, за да може, ако дойде, да го обезоръжа. Той влезе и пред свидетели стана нещо като спречкване. Успях да го неутрализирам”, разказа Таслаков.

“Пистолетът е законен, газов. По случая има видеозаписи и свидетели, които са разпитани. Тепърва ще докажем, че г-н Таслаков е този, който е инициирал този инцидент”, заяви адвокатът на Белишки - Тервел Раев.

Таслаков успял да се скрие в близкия хранителен магазин. 

“Много притеснен, влетя през вратата. От вратата влезе и аз го попитах „какво ще обичате?”, естествено, нали, какво ще си купи. А той седеше уплашен, нищо не ми говореше”, разказа наемателката на обекта - Румяна Иванова. 

След това в магазина връхлетял и Иван Белишки. 

Последвали словесни престрелки, а после и физическа саморазправа.

По думите на жената, боят бил започнат именно от Белишки. 

Според Таслаков, в основата на всичко е неговият сигнал отпреди два месеца, в резултат на който е задържан кмета на Стамболийски по подозрения за злоупотреби с евросредства.

“Миналата седмица, на 17-и, същото лице ме срещна случайно на тротоара….имаше заплахи за живота ми, след които подадох втори сигнал в полицията”, разказа още Таслаков. 

И така  полицията за пореден път задържа Иван Белишки.

А защитата на Белишки заподозря ПР акция. “Това вероятно е поредната пиар акция на определена политическа партия, поредната атака срещу семейство Белишки и поредния случай, в който моят доверител е син на баща си, който е кмет, става повод полицията най-безпардонно да нарушава човешки права”, каза Раев.     

Адвокатът на Иван Белишки е категоричен - ще търсят правата му и в европейските институции.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.