Селото често е навестявано от диви животни

Кошута, която яде вафли от човешка ръка и позволява да я галят стана хит в социалните мрежи. Дивото животно от няколко дни обикаля улиците на девинското село Осиково. Докато едни я посрещат с радост, други вече се оплакват, че прави и бели.

Кошутата се появила изненадващо в центъра на селото преди три дни. Без да се смущава и страхува, се доближила до хората и дори им позволила да я погалят и да се снимат с нея. Дивото животно идва на няколко пъти в населеното място и нощува под навеса на местната кръчма и смесения магазин, разказва кметът Велин Палигаров. Животното дори навестило къщата му.

Кошута се превърна в атракция в село Осиково

Селото, което е на 1200 метра надморска височина, често е навестявано от диви животни. Преди година дива коза влязла в една от къщите, а преди две години диви прасета нападнали Осиково. Хората се радват на красивата гостенка и дори вече са я кръстили с името Пепа. Местните твърдят, че животното е опитомено отдавна. То е отглеждано в еко чифлик в близост до селото, от където избягало. От фермата обясняват, че кошутата се появила преди 3 години от гората.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.