По думите му може да се стигне до хаос в избирателните секции и ерозия в доверието

Имаме сериозни притеснения за изборния процес и възможността вотът да бъде обезпечен технологично и да отговаря изискванията на Изборния кодекс. Това каза Александър Николов от "Български възход" за "Твоят ден".

"Предвид говоренето на политическите партии, готовността за избори трябва да е перманентна при всеки участник в процеса. Притеснението как ще бъде проведен изборния процес, ще има ли машинно гласуване, макар и само под формата на печатни машини и каква ще бъде организацията, е основателно. Вносителите на промените в ИК не дадоха отговори. Считам, че  ще бъде изключително трудно за ЦИК да проведат избори съобразно изискванията. Отговорността е на тези, които не се вслушаха във ветото на президента", коментира той.

Йончев: В "Български възход" не сме "всеядни", не с всекиго искаме да работим

По думите му това може да доведе до хаос в избирателните секции и ерозия в доверието. "Недоверието може да демотивира хората и да не отидат до урните, можем да видим множество недействителни бюлетини. Този ИК е крачка назад към порочните явления, които изкривяваха изборния процес. Единственият фактор, който може да преодолее опорочаването, са българските граждани, които да излязат да гласуват", заяви Николов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.